Χρυσή Πασσιά | Κωνσταντινουπόλεως 79, 68200 Ορεστιάδα | 6942679719

7 εύκολοι τρόποι για να χάνεις κιλά

Η απώλεια βάρους είναι μια πρόκληση και δεν είναι καθόλου εύκολη προσπάθεια αν δεν γνωρίζει τί να κάνεις…

Παρακάτω περιγράφονται 7 εύκολοι τρόποι που μπορείτε να τους ακολουθήσετε, έτσι ώστε να χάσετε τα περιττά κιλά αλλά και να τα διατηρήσετε για πάντα!

1. Αγαπήστε τα λαχανικά

Ο πρώτος τρόπος για να μείνετε για πάντα λεπτές/λεπτοί είναι να αγαπήσετε τα λαχανικά! Τα λαχανικά για να φαγωθούν δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ώρα προετοιμασίας. Τα περισσότερα έχουν υπέροχη γεύση και χρώματα, βελτιώνουν την καλή λειτουργία του εντέρου και μας κρατούν χορτάτους για αρκετή ώρα. Οπότε ξεκινήστε να τρώτε πολλά από αυτά, όλη μέρα!

2. Φορτώστε το πιάτο σας με πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες επίσης μας κρατούν χορτάτους, βοηθάνε στην απώλεια βάρους χωρίς να υπάρχει χαλάρωση αφού ενισχύουν τους μυς.

3. Μην φοβάστε τους υδατάνθρακες

Ναι μπορείτε να φάτε υδατάνθρακες!  Παρέχουν ενέργεια για μεγάλη χρονική διάρκεια. Αυτούς που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι το ψωμί ολικής αλέσεως, τορτίγιες, γενικά τα τρόφιμα ολικής, τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα φρούτα. Λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά, καραμέλες, σοκολάτες, τρόφιμα βαθιάς κατάψυξης, τηγανιτά, αλκοόλ συντρίβουν την προσπάθεια απώλειας βάρους! Απολαύστε τους σωστούς με υπευθυνότητα.

4. Νερό, Νερό, Νερό

Το νερό μας προσφέρει μια αίσθηση πληρότητας έτσι μας βοηθάει να κάνουμε σωστές επιλογές τροφών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πίνετε μισό λίτρο νερό κάθε πρωί πριν φάτε οτιδήποτε άλλο. Οσο περισσότερο νερό πίνετε τόσο θα βλέπετε να χάνεται βάρος!

5. Μπαχαρικά, Καρυκεύματα, Υγιεινές Σάλτσες

Χρησιμοποιήστε τα, αγαπήστε τα! Δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι υποστηρικτικά και δίνουν τη δική τους νότα και νοστιμιά στο πιάτο μας. Μπορούν να μετατρέψουν ένα μέτριο φαγητό σε…υπέροχο!

6. Παρακολουθείτε τον εαυτό σας

Η παρακολούθηση είναι εξαιρετικά σημαντική! Σας δείχνει τι λειτουργεί σε εσάς και τι όχι. Κάθε μέρα πρέπει να γράφετε τι τρώτε και τι πίνετε. Μπορεί να βαριέστε αυτή τη διαδικασία και να την αποφεύγετε όμως είναι ένα βασικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Κάθε πρωί ζυγιστείτε, χωρίς ρούχα αφού έχετε πάει στην τουαλέτα και τότε θα διαπιστώσετε αν η προηγούμενη μέρα λειτούργησε σωστά ή όχι!

7. Σταματήστε να σαμποτάρετε τον εαυτό σας

Η απογοήτευση προκαλεί το αυτοσαμποτάζ. Δεν υπάρχει περίπτωση να τρώτε σωστά και να μην χάνετε! Οπότε σταματήστε τις δικαιολογίες. Επικεντρωθείτε στο στόχο σας, αφοσιωθείτε σε αυτόν. Τα αποτελέσματα θα έρθουν και θα είναι μόνιμα.

 

Η ομάδα του wellnutrition.gr είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει και να σχεδιάσετε μαζί της το δικό σας διατροφικό πλάνο.

 

 

 

 

 

 

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.