Υπέροχο, νόστιμο πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά και για αυτούς που θα ήθελαν να δοκιμάσουν! Τολμηρό αφού περιέχει και βούτυρο και μαγιονέζα αλλά δείτε στο τέλος τα διατροφικά στοιχεία! Θα το λατρέψετε!
Υλικά
3 κ.σ. βούτυρο
2 μεγάλα κομμάτια σολομό
200 γρ. σπαράγγια
1/4 κ.σ. αλάτι
λίγο πιπέρι
1/3 φλ. μαγιονέζα (υπάρχει και φυτική)
2 κ.σ. ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Πως το φτιάχνουμε;
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι με μέτρια φωτιά για να λιώσει. Σε ένα ταψάκι με αντικολητικό χαρτί ψησίματος τοποθετούμε τον σολομό και τα σπαράγγια και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να κόβεται με το πηρούνι και τα σπαράγγια να είναι τρυφερά.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε την μαγιονέζα, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τον σολομό και τα σπαράγγια.
Διατροφικά Στοιχεία
580 θερμίδες
50 γρ. λίπος
3 γρ. φυτικές ίνες
3 γρ. σάγχαρα
26 γρ. πρωτεΐνη
Απολαύστε το και πείτε μας τις εντυπώσεις μας.