Μια υπέροχη, υγιεινή συνταγή, καθόλου βαρετή, πολύ γευστική!
Για εσάς που προσέχετε το βάρος σας αλλά και για όλη την οικογένεια!
Πάμε λοιπόν!
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. ελαφριά ή μέτρια μουστάρδα
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ.μέλι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Το κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα μπωλ τα αυγά και τα κτυπάμε ελαφρά. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου
πρώτα στα χτυπημένα αυγά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και είτε το ψεκάζουμε με μαργαρίνη ή με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι το χαρτί.
Ψήνουμε τις μεριδούλες κοτόπουλου 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίζουν να παίρνουν ένα χρυσό χρώμα.
Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το μέλι, την μουστάρδα και την πάπρικα, ανακατεύουμε τα 3 υλικά και αφού βγάλουμε τα κομμάτια κοτόπουλου τα περιχύνουμε ομοιόμορφα με την γλυκιά, πικάντικη σάλτσα.
Καλή απόλαυση! 🙂
Διατροφικά Στοιχεία
250 θερμίδες
1,5 γρ. λίπος