Χρυσή Πασσιά | Κωνσταντινουπόλεως 79, 68200 Ορεστιάδα | 6942679719

Secrets to boost your metabolism

Με αυτό το άρθρο μας μοιραζόμαστε τις γνώσεις που πήραμε από έγκυρα ξένα περιοδικά για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Ενας μηχανισμός που πρέπει να είναι πάντα ενεργός ή να τον κρατάμε ενεργό, αφού όσο μεγαλώνουμε αδρανεί, ώστε να χάνουμε βάρος και λίπος!

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας 5 από αυτά τα…. μυστικά και έπεται συνέχεια!

1. Βιταμίνη D

Ενα συμπλήρωμα που διατηρεί τον μυϊκό ιστό και μεταβάλει τον μεταβολισμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες μόνο ένα 20% λαμβάνουμε από τις τροφές μας καθημερινά. Καλή πηγή βιταμίνης D είναι ο σολομός, ο τόνος, τα αυγά, το γάλα, τα δημητριακά.

2. Μαύρη σοκολάτα

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τρώγοντας καθημερινά μαύρη σοκολάτα ο μεταβολισμός ενεργοποιείται και ο οργανισμός καίει λίπος! Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 20 γρ., όχι παραπάνω (μην παίρνουμε και θάρρος)…

3. Σύνθετοι υδατάνθρακες

Επιλέγοντας σύνθετους υδατάνθρακες από απλούς, ο μεταβολισμός λειτουργεί πιο «σκληρά» για να τους αφομοιώσει με αποτέλεσμα να καίει περισσότερο λίπος. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες επιπλέον είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ευεργετικοί για την υγεία μας. Οπως πληγούρι, βρώμη, κινόα, καστανό ρύζι, σπόροι.

4. Κινηθείτε περισσότερο από ότι κάθεστε

Ιδανικά πρέπει να κοιμόμαστε 8 ώρες από τις 24. Πολλοί από εμάς καθόμαστε άλλες 7 με 10 ώρες αν η εργασία μας είναι καθιστική. Ο μεταβολισμός αδρανοποιείται με αποτέλεσμα να μην καίμε το λίπος από τις τροφές που λαμβάνουμε.  Ξεκινήστε κάθε είδους καθημερινή άσκηση, ώστε να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα!

5. Πρωτεΐνη

Ξεκινήστε την ημέρα σας με πρωτεϊνούχα τρόφιμα.  Ετσι θα καίτε περισσότερες θερμίδες όλη την υπόλοιπη ημέρα.

 

Μείνετε συντονισμένοι….να μάθετε και άλλα μυστικά για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την απώλεια βάρους.

 

Πηγή: Health.com

 

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.